Info om alkohol

Af Mobile Fitness

Drik alkohol med måde

Alkohol kan medvirke til udviklingen af 60 forskellige sygdomme, og ifølge Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger bør kvinder max. drikke 7 genstande om ugen og mænd max. 14 genstande om ugen, gerne mindre. Hvis du følger de anbefalinger, er der lavere risiko for at blive syg pga. alkohol.

Er du gravid, skal du undgå alkohol, da man ikke har nogen nedre grænse for moderens alkoholindtag, der med sikkerhed kan sige, at fosterets udvikling ikke bliver påvirket. Hvis du prøver at blive gravid, er det for en sikkerheds skyld også bedst at undgå alkohol.


Gode råd omkring alkoholvaner

Gør det til en vane at drikke et glas vand hver gang, du drikker en genstand. På den måde får du stillet noget af din tørst med vand, og du undgår også at blive dehydreret.

Alkohol har nemlig den virkning på kroppen, at du skal på toilettet mere hyppigt, og din krop vil derfor miste vand.

Det er også en god idé ikke at drikke på tom mave. Hvis det er længe siden, du har spist, og du drikker en genstand, vil du blive mere påvirket end, hvis du havde spist lige inden.


Referencer:

Sundhedsstyrelsen www.sst.dk

Vidste du...
.. at risikoen for at udvikle sygdom er lavere, hvis du som kvinde max drikker 7 genstande om ugen, og som mand drikker max 14 genstande om ugen.