Arbejdsark

Af Mobile Fitness

Om arbejdsarkene

Arbejdsarkene kan du printe ud og bruge som hjælp og støtte til rygestop. Det er godt at benytte nogle redskaber, og med arbejdsarkene kan du både få hjælp til at finde frem til hvorfor du ryger, hvorfor det er svært at holde op og hvor afhængig du er. Du kan også få inspiration til hvordan du kan håndtere abstinenser, og få ideer til håndtering af svære situationer. 


Styrker og forhindringer

Skriv din rygehistorie ned, og find frem til hvorfor du ryger. Du kan også finde dine styrker og svagheder, samt krydse af på en skal fra 1-5 hvor parat du er til at stoppe, hvordan din tiltro er på dig selv og hvor vigtigt det er for dig. Print den ud og udfyld den, så du altid kan kigge tilbage på den.

Hent den ved at klikke her      

       

Rygning og motiver           

Prøv at tage testen "13 motiver for at ryge"  og find ud af hvilke motiver du har for at ryge, den kan måske også give dig en idé om på hvilken måde du er afhængig. Vælg de motiver ud der passer godt, og find frem til det du tror vil være aller sværest. Når du har fundet det, kan du tænke over hvordan du i fremtiden undgår at ryge i den givne situation, skriv stikord ned til dig selv og gem dem.

Hent den ved at klikke her    

Afhængighedstest 1

Prøv testen og find ud af hvor afhængig du er af cigaretterne. Du kan i dokumentet "Afhængighedstest 2" ud fra din score se hvor stor en afhængighed du har, samt få råd og vejledning til hvilken form for nikotinsubstitution du kan have gavn af ved rygestop.

Hent den ved at klikke her


Afhængighedstest 2

Se ud fra din score du har fået i testen "Afhængighedstest 1" hvilke nikotinsubstitutions præparater du kan have gavn af ved rygestop.

Hent den ved at klikke her    


Reference:

Kræftens Bekæmpelse www.cancer.dk 

Vidste du...
.. at tobaksrøg indeholder over 4.000 forskellige stoffer. Hovedparten er gas og luftarter, resten er partikler. Mest kendt er nikotin, som skaber afhængighed.