Fysisk aktiv mindst 30 min. om dagen

Skrevet af: Alt om Kost, (24 jan. 2012)  www.altomkost.dk

Bevæg dig i hverdagen, cykl på arbejde, tag trappen eller gå en tur. Det er en god idé at dyrke sport en til flere gange om ugen.

Du har godt af at røre dig hver dag. Voksne mindst 30 minutter og børn mindst 60. Det hjælper dig med at bevare normalvægten og holde dig glad og rask.


Brug kroppen

Kroppen er beregnet til at blive brugt. Daglig brug af dine muskler er vigtig for en sund og velfungerende krop. Fysisk aktivitet styrker hjerte, lunger, muskler, sener, led og knogler og dermed din fysiske form.

Regelmæssig motion giver øget velvære og modvirker bl.a. stress og depression. Det giver en naturlig træthed, regulerer appetitten og gør det nemmere at bevare normalvægten.


Hvad tæller med?

Brug kroppen hver dag. Det er ikke nødvendigt at være fysisk aktiv 30 minutter i træk. Den fysiske aktivitet må gerne være delt op i mindre perioder af 10 minutters varighed. Alle former for fysisk aktivitet hvor du bliver let forpustet og allerhelst får pulsen op og et åndedræt så tungt, at du kun er i stand til at sige helt korte sætninger, tæller med.

De positive effekter af fysisk aktivitet stiger, hvis du bevæger dig i mere end 30 minutter og med større intensitet. Hvis du har brug for at tabe dig, skal der mindst 60 minutter til om dagen.


Fravælg det magelige

Selvom dagligdags aktiviteter som fx at tage trappen frem for elevatoren, ikke tæller med som en del af de 30 minutter, er det stadig vigtigt at være fysisk aktiv i hverdagen. Fravælg det magelige og lad bevægelse blive en del af din hverdag.


Få pulsen lidt højere op 2 gange om ugen

Det er en fordel at få pulsen lidt højere op 2 gange om ugen af 20 minutters varighed. Gå til noget sport eller løb en tur. Find noget, du synes er sjovt, så er det lettere at komme af sted.
Alliér dig med nogle andre, så er der nogen at tale og grine sammen med.

Vidste du...
.. at gode øvelser, hvor du bruger mange muskler på én gang, er fx nogle boldøvelser og squat.