Psykens betydning for vægttab

Skrevet af: Food of Life, www.foodoflife.dk

Kan psyken have en betydning for ens vægttab?

Vil du opnå det bedst mulige vægttab, er det ofte ikke nok alene at fokusere på kost og motion - der skal også arbejdes med psyken. Det er i hvert fald konklusionen på en meget grundig analyse af forskningen på området, foretaget af australske forskere. Forskerne har samlet data fra alle hidtidige undersøgelser, der lever op til en høj videnskabelig standard.

Rapporten konkluderer, at ved at kombinere kost/motionspåvirkning med adfærdsterapi opnås markant større vægttab, end hvis der kun fokuseres på kost og motionsvanerne.

Det gennemsnitlige merudbytte vurderet ud fra undersøgelsen af i alt 3495 personer ligger på mellem 2 og 5 tabte kilo oveni det, der opnås gennem den rene kost- og motionsvejledning.


Også gavnlig for at holde vægttab

Den adfærdsterapeutiske indfaldsvinkel vil sandsynligvis også vise sig særdeles gavnlig efter endt vægttab, når vægten skal holdes. Det er i hvert fald konklusionen på et svensk studie, hvor forskerne opsummerer de primære ingredienser til et succesfuldt vægtvedligehold.

Ud af knap 60 forskellige undersøgelser findes 17 elementer, som gør det lettere at holde vægten; heraf er godt halvdelen af psykologisk karakter, som fx at lære at styre sin madtrang, opbygge et stabilt følelsesliv og søge støtte hos andre.


Vidste du...
.. at sæsonens frugt og grønt er billigst!