Vegetabilsk eller animalsk protein?

Skrevet af: Christian Bitz & Arne Astrup,"Verdens Bedste Kur", 2012

Gør det nogen forskel, om man får proteinet fra mejeriprodukter, skaldyr, fisk, fjerkræ, svine-, kalve- eller oksekød? Hvad med linser og bønner, som også er proteinrige? Af hensyn til den slankende virkning af protein spiller det næppe den store rolle, hvor det kommer fra. Vi ved kun, at vegetabilsk protein ikke øger forbrændingen ligeså kraftigt som protein fra svinekød, og at sojaprotein ikke slanker så godt som protein fra mejeriprodukter. Men andre vegetabilske proteiner mætter nok ligeså godt som animalske. Det vigtigste er at sikre sig, at kilderne til protein er magre, så der ikke kommer for meget fedt med.


Vidste du...
.. at en mættende morgenmad med masser af næring, hjælper dig til at kontrollere din sult resten af dagen. Prøv fx havregryn med mælk, nødder og nogle bær.