Kartofler, ris og pasta

Skrevet af: Alt om Kost, altomkost.dk

Kartofler, ris og pasta er en sund del af aftensmaden. De er fyldt med gode kulhydrater, og så indeholder de næsten ikke noget fedt.

På den måde skaber kartofler, ris og pasta balance i aftensmåltidet, fordi de virker som modvægt til den mere fede del af måltidet som fx kød og sovs.

Kartofler er desuden en af vores vigtigste kilder til C-vitamin. Vitaminerne er der stadig, selvom kartoflerne bliver kogt. Derfor er der god grund til at spise løs - gerne mange gange om ugen.

Ris og pasta for variation

Ris og pasta indeholder lidt flere kalorier og færre vitaminer og mineraler end kartofler. De dage hvor du spiser ris og pasta, vil der derfor være behov for at spise flere grønsager eller slutte af med frisk frugt.

Vælg fuldkornspasta og fuldkornsris. Det letteste er at se efter det orange fuldkornslogo, når du køber ind.

Vidste du...
.. at din krop skal have lidt fedt hver dag for at virke bedst.