Frosne fødevarer er sunde

Skrevet af: Christian Bitz & Arne Astrup,"Verdens Bedste Kur", 2012

Vælger du frosne grøntsager frem for friske, er det ofte et sundere valg. Vitaminindholdet i friske grøntsager daler nemlig, jo længere tid der går efter høsten, og det kan nogle gange være lang tid, især når det gælder udenlandsk frugt og grønt. Når grøntsagerne fryses ned, nedsættes den naturlige forældelsesproces, og vitaminer, mineraler og næringsstoffer bevares.

Eksempelvis falder indholdet af C-vitamin i friske ærter med cirka en tredjedel allerede to dage efter høsten. Men når ærterne lynfryses (efter blanchering), er vitamintabet minimalt, og efter 9 måneder i fryseren har ærterne blot mistet 5 procent af C-vitaminindholdet. Præcis det samme gælder indholdet af B-vitaminet folsyre, som især er vigtigt for gravide kvinder. Så frosne grøntsager er mindst lige så sunde som dem, vi køber friske. Og de er lettere at opbevare, og spildet er mindre.


Vidste du...
.. at du skal spille golf i cirka fire timer, eller gøre rent i cirka seks timer for at forbrænde en pose chips.